Image Hosted by ImageShack.us

ROKA 470 - JEDRENJE, KAJAK, MTB, TREKING, BIVAKIRANJE..

petak, 14.03.2008.

ŠKRAPING 2008

Image Hosted by ImageShack.us

Škraping je treking utrka po otoku Pašmanu. Hoda se uglavnom ( kao što i samo ime kaže ) po škrapama morske obale. Ove godine legendarni 4. Škraping pao je upravo na Dan žena ili ti na 8.3. No budući da je vrijeme cijeli prethodni tjedan bilo vrlo loše pa od prijavljenih 350 ljudi na staru se pojavilo cca 260-tak trkača od toga 60-tak u Ultra 45 km kategoriji,a na Light 25 km ostatak od 200-tinjak. Mi smo čorili u Zadru pa u 7.00 autom do Biograd na trajekt za Tkon.
Image Hosted by ImageShack.us

Organizator nas je busom prebacio na start Light utrke u selo Mrljane. Nakon prigodnog govora organizatora – svaka mu čast!, sve nas je blagoslovio veličasni pa smo startali. Prvo smo obalom išli do mjesta Pašmana pa onda šumskim – makiskim putem na drugi kraj otoka gdje smo započeli pravi škraping. Utrka je sadržavala 9 kontrolnih točka, tako da smo nakon 5. kontrolne točke već jedva dočekali da skrenemo s obale u unutrašnjost na brdo Straža s kojeg seže super pogled.
Image Hosted by ImageShack.us

Slijedeća kontrolna točka bila je skrivena unutar misterioznih ostataka Ugrinić dvora – kt 7. i tu su očekivano počele nevolje s snalaženjem, lutanje i gubitak vremena. Ziheraški smo se označenom stazom spustili do glavne ceste pa trk uzbrdo asfaltom do Benediktanskog samostana po 8. kontrolnu točku. Tik pred ciljom u Tkonu organizator nam je postavio da zapapri zadnju kontrolnu točku na brežuljku Kalvarija. Koja je u potpunosti opravdala svoje ime. U cilj smo ušli: Duška 11. i Katarina 14. od 38 žena, a ja 36. od 70-tak dečki. Bilo je super! Idemo i na Risnjak treking i na Učku i na Rab.
Više toga na ŠKRAPING blog- u
Image Hosted by ImageShack.us

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>